Jdi na obsah Jdi na menu
 


Duch

6. 3. 2010

 (Kiriaki)

 

Ve chvíli kdy Fóxa přestane s oživováním se Nariho tělo rozzáří a za bratrem se objeví jeho duch. S Azraelem ho spatříme jako první a nevíme co dělat.

„Prosím bože ať je to jen zlej sen. Ať se probudím s vědomím, že jsem ho neztratil.

„Prosím, neopouštěj mě, miluju tě,“ šeptá bratr tělu v náručí. Pohlédnu na ducha za ním a ten se s nádechem smutku usměje.

„Taky tě miluju,“ řekne Nari a bratr ztuhne. Otočí se za hlasem a nemůže uvěřit tomu, co vidí.

„Jak?“ vydechne bratr.

„Ještě nemůže odejít, má tu nějaký úkol, který musí splnit,“ řekne omámeně Azrael.

„Jaký úkol?“ optám se.

„Nevím. Jak je na tom Kira?“ řekne se s pocitem viny, že mu ublížil.

„Bude v pořádku, jen spí,“ řekne povzbudivě Fóxa.

„Až ten úkol splníš, zmizíš na dobro?“ optá se náhle bratr Nariho a chce ho pohladit po tváři. Jenže ruka mu jen propluje skrz Naramienovu tvář a Serien ztuhne.

„Nemůžeš sáhnout na ducha, ale duch na tebe ano,“ usměje se Naramien a utře bratrovi zbloudilou slzu z tváře.

„A ano je velká pravděpodobnost že až ten úkol splním tak zmizím,“ řekne už smutně Naramien.

„Musí tu být ještě nějaký způsob jak tě zachránit,“ vzlykne bratr. Až teď si uvědomím, že vidím bratra plakat poprvé. Musí ho velmi milovat, když kvůli němu pláče.

„Jeden by tu byl, ale to bych se radši usmažil v pekle, než ho o to pořádat,“ prskne Naramien.

„Proč? O co jde? optám se a Azrael po mém boku si jen povzdechne. Stočím k němu pohled, abych věděl co se děje. V jeho očích jasně vidím, že tu sice jeden způsob záchrany je, ale je nedosažitelný. Moc to nechápu a Azraelovo další povzdechnutí mi moc nepomůže a tak vyčkávám na Naramienovu odpověď.

„O mého otce, on jediný mě může vytáhnout ze světa duchů,“ zavrčí Naramien.

„A jaký je v tom problém?“ štěkne bratr naštvaně. Naramien se pod jeho zlobou trochu stáhne, ale pak se napřímí a vrazí bratrovi facku.

„Už na mě nikdy, povídám nikdy neřvi. Za otcem nepůjdu, protože ho nenávidím a navíc ty si snad myslíš, že po tom co jsem porušil jeden z nejsvatějších zákonů a pak k tomu donutil i bráchu, mi zachrání život? To se pleteš chlapečku, on by mě s největší radostí ve světě duchů uvěznil, aniž bych splnit ten zasranej úkol. Jestli mi nevěříš, tak se zeptej svého otce, ten mého otce také dobře zná a řekne ti, co je to za zrůdu,“ rozohní se Naramien a brácha je momentálně schopen jen zírat.

„Odkud se ti dva znají?“ optám se nechápavě.

„Váš otec byl dříve jeden z archandělů a…“ začne Azrael, ale já mu skočím do řeči.

„Cože? To není možný vždyť je démon,“ vyhrknu.

„Ano protože se stal ďáblovým milencem,“ dořekne za Azraela Naramien.

„Jak se z archanděla mohl stát démon?“ nechápe bratr a já s ním.

„Jde o to, že když se někdo byť jen jedenkrát vyspí s ďáblem, stane se z něj démon, ať už byl anděl nebo třeba elf,“ pokračuje Naramien s hrstkou zloby na bratra v očích i tónu hlasu.

„Ok, radši změňme téma. Co budeme dělat s tvým tělem?“ odvedu otázkou pozornost od bratra, protože to vypadá nejmíň na ublížení na zdraví.

„To nechte na mě,“ řekne Azrael a vezme tělo do náruče.

„Kiriaki, máte tu nějakou volnou místnost?“ optá se mě Naramien příjemným hlasem a zachytím bratrův smutný pohled.

„Jo máme, tu, ve které jsi byl chvíli vězněn,“ odpoví za mě bratr smutně.

„Tebe jsem se neptal,“ štěkne Naramien, aniž by se na bratra podíval a odvede Azraela do toho pokoje.

„Co to do něj vjelo, sakra?“ praští naštvaně do zdi.

„To nevím, ale důvod to mýt musí,“ řeknu a dál to radši nekomentuju. Bratr ještě jednou praští pěstí do zdi a pak se skloní ke Kirovi.

„Odnesu ho do jeho pokoje. Doufám, že se ráno vzbudí,“ řekne a vezme Kiru do náruče.

„Dobře, ale příště si mlať do své zdi,“sjedu ho, ale vzápětí poznám, že to nebyl nejlepší nápad, jen tím zvýším jeho hladinu smutku.

„Ještě ty do mě rej,“ poznamená s vražedně smutným výrazem a s Kirou v náručí a Fóxou po boku odejde.

 

**********

(Azrael)

 

„Všechno v pořádku?“ optám se Nariho.

„Až na to že jsem prakticky mrtvej, je vše v úplném pořádku,“ řekne s vlnou ironie, které by se dalo říkat tsunami.

„Myslel jsem Seriena,“ opravím se.

„Co je s ním?“ optá se nabroušeně.

„Proč jsi na něj tak hnusnej? Víš, jakej měl o tebe strach?“ štěknu. Nari nahodí svůj ublíženej výraz, který mimochodem k smrti nenávidím, a podívá se na své bezvládné tělo. Nechápu ho. Poslední dobou se mi vzdaluje, dřív jsme si říkali všechno. Teda on mi říkal všechno, já tím, že jsem starší, jsem si něco nechával pro sebe. Asi před pěti lety, se Nari pohádal s otcem a začali se nesnášet. Rok na to jsem se seznámil s Kiriakim. Zamiloval jsme se do sebe, ale kvůli otcovu zákonu jsem tu lásku nechal uvadnout. Nari s Kiriakim byli nejlepší přátelé, a když jsem se s ním rozešel, rozpadlo se i jejich přátelství. Nari se mi po tom incidentu hodně vzdálil a odmítal se mnou mluvit. Pak nás navštívil Gabriel a měl s otcem hodně rušný rozhovor. Otec ho k smrti nenáviděl, protože se s Gabriela stal démon. Hádali se kvůli mně a Kiriakimu. Nari je poslouchal, ale pak za to zaplatil tím, že se dozvěděl, že za matčinu smrt může otec. To on jí přemluvil k převtělení, při kterém zemřela. Nari si myslel, že to věděli všichni kromě něj. Myslel si, že i já a začal se mi vyhýbat. Zkoušel mu to rozmluvit, ale on neposlouchal. Úplně se do sebe uzavřel a začal tichou válku s otcem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

.........

Haku,8. 3. 2010 23:56

Ako toto dopadne,si netrufam hadat,ale pevne verim,ze dobre.

achjo

Yui-chan,7. 3. 2010 15:28

Hmm, tak tohle vypadá dost bezvýchodně, mě z tebe asi klepne, Naramien přece nemůže umřít!! Jo a mimochodem, nemyslíš tím Gabrielem nááhodou toho, kterej zvěstoval narození ježíše, že ne?

:-)

Lachim,7. 3. 2010 10:54

Pevně doufám, že ho nemíníš nechat zemřít. To prostě nesmíš. Krásný díl.

...

Soubi,7. 3. 2010 9:41

Tak to jsem teda zvědavá, jak tohle dopadne. Chudák Nari, ale co to do něj vjelo, že byl takhle hnusnej? Už se moc těším na pokráčko a doufám, že to trochu vysvětlíš a Nariho zachráníš.