Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smrt

8. 11. 2011

 Vrátím se zpět do pokoje za Shiroyou a hned ve dveřích ztuhnu s pohledem zabořeným do těla na posteli, kterému ze srdce trčí dýka a kolem je obrovská kaluž krve.

„Pane bože,“ vyhrknu ze sebe a nechtě tak upoutám Naramienovu pozornost. Ani nepostřehnu, kdy se dostane z vany a už ho mám vedle sebe stejně ztuhlého, jako jsem já.

„Ne. Ne. Tohle jsi mi přece nemohl udělat,“ vydechne se slzami v očích, přeběhne k tělu a snaží se mu nahmatat puls. Nejdřív to zkouší na ruce, pak naléhavě přiloží prsty ke krku, ale podle výrazu v jeho tváři to vypadá, že je mrtvý.

„On. On nedýchá, musíme zavolat Fóxu, ta mu pomůže,“ vyhrkne a už se žene ke dveřím. Naštěstí ho stihnu zachytit dřív, než vylítne z pokoje.

„Co děláš? Pusť mě, musím mu přivést pomoc,“ vyštěkne vyplašeně.

„Nemůžeme mu pomoc, ani Fóxa ne. Ta dokáže léčit raněné, ale ne mrtvé. Navíc zranění od této dýky se nedá vyléčit. Je pozdě,“ osvětlím mu, proč mu bráním ve vyhledání pomoci. Naramien na mě chvíli zůstane zírat a snaží si to všechno srovnat v hlavě. Jakmile mu to dojde, hlasitě se rozpláče a přitiskne se ke mně. Schovám ho ve svém objetí a přemýšlím co dál. Jestli to teď řekneme ostatním, vyvolá to jen smutek a nepochopení. Nejspíš by z té zprávy měl radost jedině Akuma a to já nemíním uskutečňovat. Nakonec otevřu pentagram a zavolám několik služebných. Těm nařídím aby Shiroyu a Naramiena vzali do temnoty a oba uložili do jejich pokojů s tím, že dají Narimu prášky na uklidnění.

„Ty nejdeš Nikolaji?“ optá se mě jeden ze služebných.

„Ne musím si něco vymyslet pro ostatní. Bylo by podezřelé, kdybychom takhle najednou zmizeli a nic neřekli,“ odpovím. Muž jen kývne v souhlas a nechá za sebou pentagram zavřít. Celý pokoj pokryju maskovacím kouzlem, aby zde nebyly vidět žádné stopy po tom incidentu a jsem nesmírně rád, že mi Shiroya tuto moc propůjčil. Jsem přeci jenom obyčejný člověk, který nemá žádnou moc. Chvíli přemýšlím co říct ostatním a když vymyslím sice trochu chabou výmluvu, vydám se za nimi.

„Nikolaji? Co ty tady? A kde je Shiroya s Narim?“ ozve se první Mira s úsměvem. Ještě že mám tu výmluvu, protože nevím, jak bych jim vysvětlil, že je Shiroya mrtvý.

„Moc se omlouvám, ale Shiroya s Naramienem jsou teď v temnotě. Shiroye se udělalo během hádky zle a omdlel. Nari ho vzal do temnoty, kde je jeho regenerační schopnost nejsilnější,“ beze známky nervozity jim vypovím svou výmluvu. Naštěstí dokážu být velmi důvěryhodný.

„Mám z toho špatný pocit,“ ozve se tiše Serien a přitom si drží v dlani košili v místech kde je srdce. To bude problém. Dokáže vycítit, že je s jeho milovaným něco v nepořádku. Ale horší je, že podle Hanačina výrazu usuzuji, že mi to nespolkla tak jako ostatní. Propaluje mě pohledem a snaží se z mých očí vyčíst, co se doopravdy stalo. Proto se urychleně omluvím a zmizím v nově otevřeném pentagramu. Jdu se nejdřív podívat na Naramiena a zjistím, že už spí a tak se vydám za Shiroyou. Přejdu k tělu na posteli a napadne mě z něj tu dýku vytáhnout. Jakmile se přiblížím k rukojeti, promění se v černou mambu a postaví se do útočné pozice. Tak tohle jsem nečekal. Ustoupím od postele a had zmizí. Nechápu, proč se ta dýka brání, stejně je mrtvý. Po chvilce uvažování si povzdechnu a opustím pokoj. Místo toho, aby se vše uklidňovalo, se situace čím dál víc komplikuje.

**********

Vyslechnu Nikolajovu odpověď a hned mi je jasné že lže. Stalo se něco víc, ale z nějakého důvodu to nechce říct. I to jak je Serien bledý mi naznačuje, že je to horší než pouhé omdlení. Sice nevím, co se v tom pokoji odehrálo, ale skončilo to určitě špatně. Tak špatně, že nám Nikolaj radši lže, než aby nám řekl pravdu. Ten si mého zkoumavého pohledu všimne, rychle se omluví a zmizí v temnotě. Serienovi se pak ještě víc přitíží a složí se na zem. Kay, který stál hned vedle něj, ho v poslední chvíli zachytí a zezadu ho podepře.

„Seriene, co ti je? Vzbuď se,“ snažím se ho probrat drobnými pohlavky. To se mi naštěstí podaří, ale i tak nás sotva vnímá. Rozhodnu, že bude lepší, když ho odneseme do jeho pokoje, aby si odpočinul. Toho se ujmou dvojčata a společně odnesou Seriena do pokoje, kde ho uloží do postele. Tohle už je opravdu zlé. Vydám se do pokoje, ve kterém se zavřeli Nari se Shiroyou a hned mi jedna věc nesedí. Pokoj je opatřen maskovacím kouzlem, které pouhým mávnutím ruky zničím a to, co pak spatřím, mi vyrazí dech. Postel je rozhrabaná a celá potřísněná krví. Na zemi se válí Naramienovo roztrhané oblečení a v koupelně je zčásti napuštěná vana. Váhavě přejdu k posteli, položím na ní dlaně a v tu chvíli se mi v hlavě přehraje událost, která se tu před několika minutami stala. Tuto moc ovládám jen já a díky ní znám veškeré dějiny všech světů, které existují. Když se dovím vše podstatné, stáhnu ruce z postele a roztřeseně se posadím do křesla.

„Je mrtvý,“ vydechnu a stále tomu nemůžu uvěřit. Upřímně se mu nedivím, že se zabil, vzhledem k tomu co všechno si vytrpěl, ale to nemohl pomyslet i na ostatní? Na ty, kteří ho mají rádi, a tahle zpráva jim velmi ublíží. Už chápu, proč Nikolaj lhal. Já sama bych nedokázala říct pravdu. Chvilku jen tak sedím a snažím se zmírnit třas v rukou a pak dám celý pokoj do původního stavu, kdyby se někdo jiný rozhodl se sem podívat. Když jsem hotova, pokoj urychleně opustím a zajdu si do kuchyně pro sklenici vody, abych se trochu vzpamatovala. Teď když je Shiroya mrtvý, co se stane s temnotou? Každý svět potřebuje svého pána a já si nedokážu představit lepšího pána, než byl Shiroya.

„Mami děje se něco? Jsi bledá a třeseš se,“ ozve se za mnou Azrael. Díky tomu, jak jsem byla zabraná do svých myšlenek, se ho leknu a sklenici upustím na zem.

„Sakra Azraeli, to mě musíš tak děsit?“ vyjedu na něj ostře a Azrael se na mě nechápavě podívá. No jo, nejsem ten typ, který ustavičně křičí. Vlastně jsem na ně nikdy nekřičela. Není divu, že ho to rozhodilo.

„Promiň, myslel jsem, že o mě víš,“ omluví se mi hned a začne uklízet střepy.

„Ne ty promiň, zamyslela jsem se a nepostřehla tě. Není to tvá chyba,“ vydechnu omluvně a pomůžu mu s úklidem.

„Nad čím jsi přemýšlela?“ vyptává se, když uklidíme střepy.

„Nic důležitého. Jak je na tom Serien?“ změním rychle téma.

„Spí a stále dokola volá Shiroyu. Moc by mě zajímalo co se tu děje. Nejdřív chce Shiroya odejít, na to se v pokoji pohádá s Narim. Pak přijde Nikolaj s tím, že jsou oba v temnotě protože Shiroya omdlel a nakonec se zhroutí Serien. Já tomu fakt nerozumím,“ povzdechne si a já jen v duchu doufám, že se do toho nezačne šťourat. Jinak by všechno vyplulo napovrch a to by nedopadlo dobře. V tomhle je Azrael sakra dobrej.

„Snad se to časem srovná. Nelam si tím hlavu. Co bys řekl na souboj, alespoň přijdeme na jiné myšlenky,“ prohodím s úsměvem. Udělám cokoliv, jen aby se v tom nešťoural.

„No já nevím, nerad bych ti ublížil,“ opáčí s úšklebkem.

„Hele nepodceňuj mě. Dej si pozor, abych ti nenakopala zadek,“ bouchnu ho do zad, až se prohne. I když na to nevypadám, sílu mám velkou. Společně se vydáme na dvůr, kde si přivoláme své zbraně. Azrael na mě namíří ostří svého meče a já mu na oplátku ukážu hrot svého oštěpu. Chvíli se jen přeměřujeme pohledem a pak na mě zaútočí. Obratně útok zablokuju a vrátím ho zpět. Trvá několik málo minut, než hluk řinčícího kovu přiláká několik obyvatel domu ven. Všichni stojí opodál a s nevěřícími obličeji pozorují, jak se tu mydlíme. Bojujeme už přes hodinu, když pocítím jistou únavu a rozhodnu se to ukončit. Dřevěnou částí mu podrazím nohy, srazím ho ranou do břicha k zemi a v okamžiku se mu u krku leskne špička oštěpu.

„Tak co, stále si myslíš, že bys mi byl schopen ublížit?“ optám se ho se smíchem v hlase.

„Uznávám, že jsi velmi dobrá. Nemusím se už bát, že by ses neubránila,“ odpoví a nechá se ode mě vytáhnout na nohy. Přiběhne k nám Kiriaki a nadšeně o tom boji diskutuje. Jen se usměju a tohle nechám na Azraelovi. Já se vydám do svého pokoje a zapadnu do koupelny, protože jsem se dost zpotila. Musím uznat, že měl velmi dobrý trénink, chvílemi měl navrch a že já jsem silný protivník. Napustím si vanu a po proudu vody si tam naliju pěnu do koupele s vůní levandule. Ta je mou favoritkou. Její vůně je jemná, uklidňující a na tělo působí skoro jako pleťové mléko. To mimochodem mám také levandulové. Svléknu se ze zpoceného oblečení, které hodím do koše na špinavé prádlo, rozčešu si mírně rozcuchané vlasy a naložím se do připravené koupele. Opět začnu přemýšlet nad Shiroyou a rozhodnu se, že hned jak tu skončím, vydám se do temnoty, pro nějaké informace. Vrtá mi hlavou, jak je možné, že ho ta dýka zabila. Nesplňoval pro to všechny požadavky, tak jak si ho mohla smrt vzít? Sakra, měla jsem mu tu dýku už dávno zabavit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

souhlasím

anneanne,20. 11. 2011 19:53

OŽIVIT !!!!! :-DD Pěkná kapitola.

No neee

Mysticia-sama,9. 11. 2011 20:36

to je fakt hrozný, jsi neskutečná tyranka... Prosím další dílek, nebo se tím napětím ukoušu k srmti... Krásný, doufám, že bude Shiroya nakonec v pořádku

O_O

Soubi,9. 11. 2011 19:30

Ty vážně usiluješ o moje duševní zdraví!! Jak to může Shiroya udělat a ještě si to pojistit takovouhle dýkou???! Teda jestli se z toho dostane - a to ti říkám, že jo - tak ho pak asi sama zabiju znova.... Ale musím Seriomovi uznat, že to asi nebude až takový poleno, když si uvědomil, že to jen tak nebude. A ta scéna, jak si chytil tu košili, byla opravdu dramatická a tihle krizovou chvíli ještě víc prohloubila - to se ti fakt povedlo. A Hanako mě taky dost překvapila, že i v této situaci dokáže zachovat chladnou hlavu. A to i poté, co si přehrála vše, co se v tom pokoji odehrálo....
No každopádně honem přidej pokráčko a zachraň Shiroyu!!!

parádní

Yui-chan,8. 11. 2011 21:45

Opravdu skvělý díl, nemyslela jsem si, že to řeknu, ale fakt super. Když to vezmu od začátku: OKAMŽITĚ OŽIV SHIROYU!; Nikolaj je chytrý chlapík, taková obyčejná jednoduchá výmluva, jenže u nich dvou je to tak častý jev, že i já (díky jedné nejmennované osobě vycvičená na prokoukávání lživých výpovědí) bych se nechala zmást. Hanako je prostě super, doufám, že bude více dílů z jejího pohledu, protož jsem se toho dozvěděla víc, než od kohokoliv jiného. A Serien má u mě plusza to,jak je se svými miláčky propojený ;).
Tak mě moc nenapínej a brzy vydej...

......................................

Kana,8. 11. 2011 18:43

žije a tím to končí. nebo žít bude...ale rozhodně nezemřel. prostě nemsí. to nesmíš udělat, je ti to jasnééééé!!!!!! prosííím XD